Förra året

Då fick jag lust att kasta mig ner i myllan igen. Jag började med att bygga om min gamla säng till en odlingsbädd. Bara namnet fick mig att le. Prövade lite av varje i den. Klantig som jag var satte jag ner helt fel växter i den. Vad sägs om purojök med ett odlingsdjup på ca 15 cm? Eller en kronärtskocka inklämd bland bondbönor och broccoli. Ja, ni förstår ju. Iver och nyfikenhet utan eftertanke... Men det gör inget. Jag har ingen prestige i min odling. Som tur är. :-)



Som ni ser. Tidigt på sommaren höll planen. Senare, njae, inte lika bra. Men det ser i alla fall frodigt och härligt ut. Några veckor senare böjde sig bönorna och lade sig som ett täcke över allt annat i den vänstra delen.



Satte också ner två pallkragar en bit bort i trädgården. Som för övrigt inte är särskilt stor. Detta ställe skuggades av bland annat gran, ek och en syrenberså. Så ni kan ju räkna ut hur det gick med den skörden... Några smultron och jordgubbar fick vi ändå smaka på, så ganska nöjda var vi just nu. Mest min dotter. I år har jag just sågat ner syrenbersån. Vi har också sågat ner annat som skuggat tomten, fläderträd och hägg. Häggen kan jag vara utan, men det blir trist att inte få några fläderblommor i år. Men; den enes död, den andres bröd.


Välkommen till min nya blogg!

Det som till slut fick mig att starta blogg är att jag måste ha lite koll. Koll på mina odlingsdrömmar till att börja med, sen får vi se vart stiger leder mig.

 

Odling hjälper mig med att utveckla den förmåga jag har minst av; tålamod. Så välkommen in för att se hur utvecklingen går. Med fröna och tålamodet.

mestsomatt

Livet är mest som att dela med sig. Av stort och smått. Jag tänker börja i det lilla. Med ett litet frö.

RSS 2.0